Heb jij een mooie moderne badkamer, maar mis je wat sfeer? In deze blogpost vertellen we je hoe je voor een sfeervollere ruimte gaat! Badkamers zijn vandaag de dag zeker niet alleen maar een praktische ruimte, veel mensen genieten er van een momentje voor hunzelf. Houd je ervan om een lange douche te nemen of lig jij liever uren in bad met een goed boek of een maskertje? Je geniet extra van je badkamer na de tips in deze blogpost!

Privacy voor een fijne sfeer

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor jou bijdraagt aan een fijne sfeer. Heb je bijvoorbeeld een badkamer die niet op slot kan, en voel je je niet op je gemak wanneer zomaar iedereen binnenloopt? Dan is het misschien nodig om je douche toch te voorzien van een andere deur. Ga bijvoorbeeld voor een douchecabine schuifdeur 90×90. Deze heb je in veel verschillende varianten. Zo kun je gaan voor wanden die over wat reliëf beschikken zodat je er minder goed of zelfs nauwelijks doorheen kunt kijken. Heb jij al een inloop douche met mooie glazen douchewand? Geen zorgen! Zorg voor de aanbreng van wat privacy stickers en maak je glas ondoorzichtig op de plekken waar jij dit verlangt!

Chaotische badkamer?

Een chaotisch ogende badkamer is voor veel mensen een no-go. Oogt jouw badkamer rommelig? Dan kan dat eraan liggen dat je te veel spullen hebt staan. Probeer te investeren in genoeg opbergruimte en berg je spullen daar ook in op! Dit zorgt al voor een veel rustiger geheel. Ook kan het zijn dat je te veel accessoires in je badkamer hebt staan of dat de accessoires totaal niet bij elkaar matchen. Probeer je accessoires mooi passend bij elkaar uit te zoeken en sla er niet in door, zeker niet bij de kleinere badkamers. Met een spiegel laat je je badkamer een stuk ruimtelijker en vaak ook rustiger ogen. Ook is het goed om gebruik te maken van het daglicht en dit licht zoveel mogelijk naar binnen te laten vallen.

Is jouw badkamer juist te basic ingericht?

Ook kan het zijn dat je juist wat accessoires moet toevoegen. Denk aan een plantje hier en daar of ga voor handdoeken in een mooie kleur. Een andere manier om sfeer toe te voegen, is door te gaan voor een mooie badmat met kleur. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar het kunstlicht in je badkamer. Heb jij alleen een fel licht? Het is in de avond fijn om het licht te kunnen dimmen of maak gebruik van spotjes.