Bijna iedereen in Nederland krijgt wel eens last van waterpokken. De een krijgt dit als kind, terwijl de ander dit juist krijgt op latere leeftijd. Het hebben van waterpokken is erg vervelend, want dit komt vaak in combinatie met koorts. Daarnaast kunnen waterpokken ook erg jeuken en schamen veel mensen zich vaak als ze waterpokken op hun gezicht hebben. Als je kind momenteel last heeft van waterpokken, dan is dat natuurlijk ook erg vervelend voor je kind, maar er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je weten welke zaken dat zijn? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Waterpokken zijn te genezen

Er zijn helaas nog ontzettend veel mensen die niet precies weten wat waterpokken zijn, terwijl ze dit zelf ook ooit hebben gehad. Dit heeft ermee te maken dat ze dit vaak op vroege leeftijd al gehad hebben en het bestaan van waterpokken vergeten zijn. Als je kind momenteel last heeft van waterpokken, hoef je je zeker niet druk te maken. Waterpokken zijn namelijk te genezen en ook kun je het genezen bevorderen door de juiste medicatie te gebruiken. Een van de betere keuzes die je kan maken, is het bezoeken van DR Leenarts met je kind. Dit is een van de beste specialisten op het gebied van waterpokken in Nederland. 

 

Waterpokken zijn besmettelijk

Wanneer je kind last heeft van waterpokken, is het belangrijk dat iedereen uit je gezin voor enkele dagen thuis blijft. Dat heeft ermee te maken dat waterpokken erg besmettelijk zijn en je natuurlijk ook wilt voorkomen dat andere mensen last krijgen van waterpokken. Het is een virus dat zich niet verspreidt via de lucht, maar wel door aanraking. Daarom is het verstandig om je kind en andere gezinsleden niet aan te raken en dat kan erg lastig zijn, vooral als je een kind hebt dat slechts enkele jaren oud is. 

 

Geef je kind tijd om te genezen

Iedere ouder vindt het natuurlijk belangrijk dat zijn of haar kind naar school gaat, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je kind de tijd nodig heeft om te genezen. Bij de meeste kinderen verdwijnen waterpokken binnen enkele dagen, maar het kan ook voorkomen dat een kind langer dan een week last heeft van waterpokken. Het is daarom ook echt aan te raden om eens in gesprek te gaan met een specialist op het gebied van waterpokken. Zij schrijven vaak medicatie voor waarmee je het verminderen van de waterpokken en het herstel aanzienlijk kan bevorderen.