Wil je graag een nieuwe auto, maar twijfel je over of het niet een te grote uitgave is op dit moment? Of is de aanschaf van een nieuwe auto nodig, maar is een voertuig op dit moment een te grote commitment, omdat je misschien binnenkort je gezin wil uitbreiden of om een andere reden een ander voertuig nodig gaat hebben in korte tijd? Om welke reden ook je niet helemaal comfortabel bent met de volledige aanschaf van een auto, maar er wel graag een voor de deur hebt staan; heb je weleens nagedacht over financial lease? Een Occasion leasen, bijvoorbeeld? 

 

Leasen 101 

 

Voordat je een beslissing maakt over de financial lease van een auto, laten we eerst eens kijken naar wat leasen precies is. In de simpelste vorm is het eigenlijk het huren van een auto. Het is ook wel een beetje te vergelijken met een abonnement; je betaalt een maandelijks bedrag, en hier krijg je een dienst of iets anders voor terug. In het geval van financial lease een auto, maar dat is niet alles. Er staat altijd een auto voor de deur, eentje die jij uitkiest (afhankelijk van waar je een leasecontract afsluit én bij welke leverancier), en er is ook mogelijkheid tot flexibiliteit. Mocht je een andere behoefte hebben aan een nieuw voertuig, kan je bij de meeste leasecontracten van auto wisselen, naar bijvoorbeeld een compacter of een groter voertuig. Ook heb je bij een leasecontract het voordeel dat onderhoud grotendeels onder het leasebedrijf valt. Én, is er iets mis met je auto waardoor hij een paar dagen in een garage staat? Dan komt het leasebedrijf met een vervangend voertuig wat binnen een paar uur voor je deur staat. Zo heb je alsnog altijd een auto tot je beschikking en hoef je je over veel dingen die bij het bezitten van een auto wél komen kijken, niet druk te maken. Ideaal, toch?

 

Twee keer nadenken

 

Natuurlijk moet je over alle grote uitgaves goed nadenken, en zo ook over deze. Een leaseauto is misschien geen grote uitgave in één keer, maar het is wel een vaste maandelijkse uitgave, en daar komen dingen als brandstof nog bij. Een maandelijkse uitgave waar je, financieel gezien, klaar voor moet zijn. Denk er dus goed over na. 

 

Een auto leasen is misschien wel precies wat jouw huishouden nodig heeft. De flexibiliteit en gedeelde verantwoordelijkheid kan dingen ontzettend vergemakkelijken. Denk er goed over na, en veel succes!