Het mag echt niet meer als iets negatiefs gezien worden wanneer je wordt verteld dat je een brilletje nodig hebt. Er zijn echt zo veel mensen die een brillen nodig hebben. Dit kan voor veraf of voor dichtbij zijn, dit is heel erg persoonlijk. Het is ook persoonlijk hoe zeer iemand een bril nodig heeft. Wanneer je bijvoorbeeld continu last hebt van de kwaliteit van jouw zicht, dan kan het ook in overweging worden genomen om een paar lenzen aan te schaffen dat op de sterkte is afgesteld. Als je lenzen niet fijn vindt, of misschien alleen in sommige gevallen extra behoefte hebt aan een verbetering van je zicht, dan kun je toch beter voor een bril gaan. 

Kom maar door met dat montuurtje

Je kunt van het uitzoeken van jouw montuur een leuk uitstapje maken, want zowel voor de heren als de bril vrouw, zijn er flitsende montuurtjes op de markt gekomen. Je kunt hier dan het aller beste even wat tijd voor reserveren. Naast dat ieders zicht heel erg persoonlijk is, is ook het uitzoeken van een montuurtje dat bij jouw gezicht past echt strikt persoonlijk. Wat bij de één helemaal tot een geheel komt, staat bij de ander juist hilarisch. Het belangrijkste is in ieder geval dat jij er tevreden mee bent. 

Een echt brillengezicht

Je kunt iemand echt herkennen aan diens bril. Wanneer je terugdenkt aan je tijd op de basisschool, dan is er altijd wel het gezicht van één specifieke docent dat vandaag de dag nog vers in je geheugen zit. Dit komt waarschijnlijk omdat die meester of juf een bepaalde bril droeg die echt typerend was. Een ander voorbeeld dat bewijst dat een bril écht bij iemand ‘hoort’, is het moment dat iemand die normaal gesproken áltijd een bril op heeft, ineens diens bril afdoet. Je weet je dan voor een paar tellen even geen houding te geven, omdat het een heel ander gezicht is ineens. 

Een patroontje dat helemaal bij je past 

Het leuke aan het uitkiezen van een bril, is niet alleen de vorm van het montuur, maar ook het patroon dat op dat montuurtje staat. Opnieuw is dit strikt persoonlijk, want waar de ene persoon misschien een heel uitgesproken karakter heeft, is de ander liever iets minder opvallend. Dit kun je terugzien in de keuze van het patroon of de kleur die het brilmontuur heeft.