Het komt niet uitzonderlijk vaak meer voor dat iemand een motorrijbewijs heeft. Voor iemand die al langer in het bezit is van een eigen motor zijn de geheimen van het aanschaffen ervan niet geheel onbekend meer. Wanneer jij net je motorrijbewijs behaald hebt, dan wordt het interessant om ook een eigen motor aan te schaffen om zo je hobby uit te kunnen oefenen. Het is dan slim om aan je rij-instructeur alvast wat tips te vragen die je kunt toepassen bij het uitzoeken van een geschikte motor. Wees niet getreurd wanneer je dit vergeten bent, want je kunt je achteraf ook nog voorbereiden op de koop van je eerste motor. 

Denk als eerste aan je budget

Bij het kopen van een motor, gaat het net wat anders dan het kopen van een auto. Het is namelijk belangrijk om eerst te bedenken hoe je de motor financieren gaat. Op basis van een verduidelijking hiervan, kun je pas eisen gaan stellen aan jouw toekomstige motor. Bij een auto is dit vaak andersom, omdat het aanbod van auto’s erg verschilt in dat van motors.  Wat wel hetzelfde is als bij auto’s, is dat net als bij autofinanciering, er ook allerlei verschillende mogelijkheden zijn om de motor te betalen. 

Wat wilt jouw rijstijl zeggen voor de motor? 

Er zijn mensen die graag lange afstanden maken op de motor. Denk hierbij aan zondagjes door het Limburgse heuvellandschap, of zelfs hele vakanties door Italië met de motor. Wanneer je iemand bent die graag lange afstanden wilt gaan maken, dan is het raadzaam om vooral te investeren in zitcomfort. Wanneer je lang zit op je motor, dan moet je niet het gevoel hebben dat je bekneld wordt, of dat je rug begint pijn te doen. Wanneer jij de snelheid van het motorrijden juist kan waarderen, dan kun je het beste letten op de acceleratie van de motor. Hoe sneller de motor kan optrekken, hoe beter jij die adrenaline kunt ervaren.

Tweedehands kopen

Motorrijden wordt als hobby gezien. Een motor gebruik je over het algemeen dus niet zo vaak als je je fiets of je auto gebruikt. Mensen die hun hobby niet meer willen, of kunnen uitoefenen, verkopen hun oude motor dan ook al te graag door. Dit kan voordelig zijn voor jou, omdat je dan een aanbod van motors te zien krijgt die onder de nieuwprijs liggen.