Als ondernemer heb je vaak al genoeg kosten. Heb je voor je bedrijf een bestelwagen nodig, dan zou het wel eens voordelig kunnen zijn om te kijken naar tweedehands opties. Zo bespaar je een hoop kosten.

Waarom een tweedehands bedrijfswagen?

Een tweedehands bedrijfswagen scheelt je heel veel geld vergeleken bij een nieuwe wagen. Wanneer er niet veel kilometers op de teller staan, kan de wagen nog lang mee. Kijk daar dus goed naar bij het kopen van een tweedehands bedrijfswagen. Wist je dat je ook tweedehands kan leasen? Vergeleken bij een nieuwe bedrijfswagen kan dat honderden euro’s per maand schelen en je hebt meestal dezelfde voordelen als bij een nieuwe leasewagen. Kijk goed naar het leasecontract dat je afsluit. Zit hier wegenbelasting, verzekering en onderhoud bij? Dat kan je namelijk ook heel veel geld besparen. Hoe meer je bespaart op je bedrijfswagen, hoe meer geld je overhoudt voor andere belangrijke zaken.

Bedrijfswagen laten aanpassen

Bij een nieuwe bedrijfswagen kan je vaak aan de dealer aangeven wat je aangepast wilt zien aan de auto. Maar wist je dat je dat ook kan doen bij een tweedehands bedrijfswagen? Aan een Ford Custom kan een bedrijf bijvoorbeeld alles aanpassen wat je wilt. Je kan het laadvermogen laten aanpassen, je kan kiezen of je wel of geen trekhaak wilt en zelfs het trekvermogen kan worden aangepast. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor bedrijfswageninrichting of belettering van de wagen. Naast de Ford Custom zijn er natuurlijk nog veel meer gave bussen te koop, zoals een Peugeot, Volkswagen, Mercedes-Benz of de Ford Transit.

Waar moet je op letten?

Als je een tweedehands bedrijfswagen gaat kopen, laat je dan vooral goed inlichten door de professionals van het bedrijf zelf. Onthoud echter wel dat zij vaak een bonus krijgen voor het verkopen van auto’s, dus probeer aan te voelen of ze betrouwbaar overkomen. Maak altijd eerst een proefrit en kijk de auto helemaal na. Zoek naar verborgen schade aan de lak zoals roest en krassen en kijk ook goed onder de auto. Doe de achterklep open en trek de bodemplaat van de laadbak even omhoog, om te zien wat eronder zit. Natuurlijk kijk je ook de motorklep na. Vraag naar de geschiedenis van de auto: is er wel eens een ongeluk mee gebeurd, welk onderhoud is er gedaan, hoe oud is de auto? Op internet kan je vaak met het kenteken meer informatie opzoeken. Soms betaal je daar een klein bedrag voor, maar dat is het waard.