Op vakantie gaan is een leuke ervaring die je lang bij zal blijven. Of je nu op het strand gaat ontspannen, in de bergen gaat wandelen of een stedentrip maakt, één ding blijft hetzelfde: je hebt kleding nodig. Maar hoe pak je dit het beste aan? Hieronder vind je een stap voor stap handleiding om efficiënt en georganiseerd je kleding in te pakken.

Stap 1: Maak een inpaklijst

Het eerste wat je moet doen is een inpaklijst maken. Hierop zet je alle kleding die je nodig hebt op basis van de activiteiten die je gepland hebt en het klimaat van de bestemming. Denk aan de basics zoals ondergoed, sokken, T-shirts en broeken, maar ook aan bijvoorbeeld zwemkleding, wandelschoenen of een jas. Daarnaast komt een hoodie van daily paper altijd goed van pas! Een hoodie van daily paper zorgt er namelijk voor dat je het op een frisse zomeravond niet koud krijgt! Vergeet niet om ook rekening te houden met gelegenheden zoals een etentje of een avondje uit.

Stap 2: Kies de juiste koffer of tas

Kies een koffer of tas die groot genoeg is om al je kleding in te passen. Het is belangrijk om te bedenken of je bagage ingecheckt zal worden of dat je het alleen als handbagage meeneemt. Dit kan van invloed zijn op de grootte van je koffer of tas en welke items je wel of niet mee kunt nemen.

Stap 3: Rol je kleding op

Om ruimte te besparen kun je het beste je kleding oprollen in plaats van opvouwen. Dit voorkomt ook dat kleding kreukelt en het maakt het gemakkelijker om alles georganiseerd te houden. Begin met de zwaardere en grotere items en rol deze strak op. Vervolgens kun je de kleinere kledingstukken eromheen rollen.

Stap 4: Maak gebruik van inpakzakken

Inpakzakken zijn handige tools om je bagage te organiseren en ruimte te besparen. Stop bijvoorbeeld je ondergoed, sokken en zwemkleding in aparte inpakzakken. Op deze manier kun je ze gemakkelijk terugvinden en blijft je kleding georganiseerd. Dit is niet alleen handig tijdens de reis maar ook op je vakantiebestemming zelf.

Stap 5: Hou rekening met het gewicht

Hou rekening met het gewicht van je bagage en met de regels van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Vaak is er een maximumgewicht dat je mag meenemen en moet je bijbetalen als je over dit gewicht heen gaat. Weeg daarom je koffer of tas voordat je vertrekt en haal eventueel nog wat kleding eruit om het gewicht te verminderen.