Nederland is het land van de fietsen. Bijna elke nederlander heeft wel een fiets in zijn bezit, en het fiets examen is een onderdeel op school. Het is dan ook een uitkomst in druk bevolkte steden, waar je met de auto vaak lang vast staat raas je op de fiets zo voorbij. Het is gratis en goed voor je gezondheid. Maar dagelijks fietsen naar een verre bestemming is niet altijd even prettig, en het neemt ook tijd in beslag. Of als je bijvoorbeeld door ziekte niet fit bent, of gewoon je energie wilt besparen voor andere dingen. In al deze gevallen is een elektrische fiets de uitkomst. Je kunt zelf gewoon nog fietsen, maar het wordt je een stuk makkelijker gemaakt en minder zwaar. Je kunt de motor afstellen zoals je wilt, en je hebt tegenwoordig een groot aanbod in verschillende stijlen en kleuren. 

Motorkeuze

Ook de motorkeuze is belangrijk bij een e-bike. Je hebt modellen met een voormotor, wat je een duidelijk gevoel geeft dat je vooruit wordt getrokken. Dit is persoonlijke voorkeur, en dit moet je zelf voelen voordat je kunt beslissen wat bij je past. De middenmotor geeft het meest natuurlijke gevoel, de motor versterkt wat je zelf aan trapkracht levert. Het slipgevaar is bij deze motor ook aanzienlijk kleiner dan bij de voormotor. Bij de achtermotor heb je weer het gevoel dat je gedreven wordt, of wel een “duwtje in de rug” krijgt. Deze motor heeft veel kracht en is erg geschikt in heuvel- of bergachtige gebieden. 

Middenmotor

Ben jij op zoek naar de meest geschikte elektrische fiets voor jou? In vele gevallen raden wij de middenmotor aan, deze komt qua gevoel het meeste in de buurt van het fietsen zonder motor. De aandrijving van de motor is, in tegenstelling tot de andere twee, direct verbonden met de trapas. Deze positie zorgt er ook voor dat de gewichtsverdeling optimaal is op de fiets, waardoor deze makkelijker hanteerbaar is. De middenmotor is zuiniger en ook minder storingsgevoelig. In de motor zit een krachtsensor gebouwd, meestal op de trapas. Deze meet hoeveel kracht jij zet en op basis daarvan geeft het precies genoeg ondersteuning. De motor is tevens te combineren met alle soorten versnellingen. Een elektrische fiets middenmotor is wat ons betreft een aankoop waar je nooit spijt van zult krijgen. De prijsklasse ligt hoger dan bij de voormotor modellen, maar hier krijg je vele voordelen voor terug. Zeker het overwegen waard!