Het kan soms moeilijk zijn om een keuken te decoreren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het er niet uitziet als een troep. Dit kan namelijk nog al aardig snel gebeuren. Toch is de keuken wel een plek waar mensen veel tijd besteden. In vele gevallen is het ook een ruimte wat veel gezien wordt, zoals vanaf de woonkamer. Wat zijn goede ideeën om een keuken te decoreren?

Functioneel

Spullen kunnen zowel functioneel als aankleding zijn. Een keuken kan dus zeker gedecoreerd worden met alledaagse voorwerpen die ook functionele nut hebben. Decoreer bijvoorbeeld met spullen waarmee gekookt kan worden. Snijplanken aan de rand van de keuken, boeken, een mooie weegschaal of keukengerei in een leuk potje. Een keuken ziet er gelijk gezelliger en voller uit, terwijl het niet per se voller is. materialen zoals hout en marmer zorgen voor een natuurlijke uitstraling in de keuken.

Denk ook eens na over een kruidenhoekje. Een specifiek kastje, een aantal planken of een hoek in de keuken met kruidenplanten of potten met specerijen. Ook dit is bruikbaar voor in de keuken, maar het kan een leuke uitstraling geven. Het geeft ook nog eens wat kleur in de keuken. Glazen voorraadpotten zijn een goed idee om etenswaren zoals rijst en pasta te tonen op een nette manier.

Groen

Gesproken over kleur in de keuken, planten werken goed in elke kamer. In de keuken is dit ook zo. Vrijwel elke plant past, maar zeker kruidenplanten werken leuk in de keuken. Planten zorgen voor rust en gezellige uitstraling in elke kamer.

Wanddecoratie

Decoratie aan de muur is altijd een goed idee. Lege wanden zorgen er vaak voor dat een keuken er heel leeg en kil uitziet. Een glasschilderij keuken is daarom een goed idee. Dit is een foto die op hoge kwaliteit plexiglas is geprint en het heeft een moderne uitstraling. Glazenschilderijen.nl hebben vele verschillende thema’s waar uit gekozen kan worden, zo ook een thema over de keuken, koken en eten.

Dan kan er nog gedacht worden aan het ophangen van een krijtbord of een letterbord. Beiden vullen de kamer en zijn leuke manieren om berichten naar elkaar achter te laten of om reminders op te schrijven.

Keukentextiel

Dan nog iets waar mensen over het algemeen niet zo snel over na denken wanneer het gaat over keukendecoratie, maar iets wat wel veel impact kan hebben: keukentextiel. Coördineer al het textiel op dezelfde kleur, stijl of printjes om een mooi accent op de keuken te leggen.

Het fijne aan een keuken decoreren is dat dit veelal niet al te veel geld kost. Zeker wanneer er functionele spullen worden gebruikt, wordt er niet veel in de decoratie alleen gestopt. Het is dus heel makkelijk om de decoraties te verversen na een aantal jaar.