Ben je nieuwsgierig hoe het is om alleen of juist in een groep op reis te gaan. Denk je misschien aan een rondreis India, Canada of wil je juist rondreizen Namibie. Alles is natuurlijk mogelijk. Zeker als je besluit om alleen op reis te gaan, dan kun je eigenlijk alles kiezen en het beste; je hoeft met niemand rekening te houden! Maar misschien vind je het nog lastig om te beginnen met plannen of lees je graag een aantal tips door voordat je op reis gaat. In dit artikel wordt dat rustig voor je uiteengezet, dus lees rustig verder!

Tip 1: maak een globale planning

Het is natuurlijk een fantastisch gevoel als je eenmaal in het land van bestemming bent aangekomen. De wereld ligt aan je voeten en je kunt doen en laten wat je maar wilt. Toch is het misschien ietwat overweldigend als je werkelijk waar geen idee heb waar je moet zijn en wat je moet doen. Daarom kan het fijn zijn en dus helpen om thuis alvast al wat dingetjes te hebben gegoogled. Zijn er dingen die je echt heel graag wilt zien of welke plekken kun je het beste mijden? Immers is niet elk land zo veilig als Nederland. Misschien kun je je reisplezier ook al een beetje starten voordat je daadwerkelijk op reis gaat door een mooi boek te kopen over het land of de landen waar je naar toe gaat.

Tip 2: ontmoet nieuwe mensen

Het leuke van alleen op reis gaan, is dat je eigenlijk helemaal niet perse alleen bent. Dit kan uiteraard wel, maar als je er voor kiest om te slapen in hostels dan kun je echt heel makkelijk en snel aansluiting vinden. Maak je ook vooral geen zorgen om de taal barrière, mocht je die eventueel ervaren. Het gaat om de leuke tijd en niet om hoe je dingen zegt. Daarnaast kun je helemaal jezelf zijn, want als het niet bevalt onthoudt dan; je hoeft die mensen daarna nooit meer te zien.

Tip 3: let op je veiligheid

Het klinkt een beetje bemoederlijk misschien, maar toch is het echt belangrijk. Zorg er voor dat je niet in een onveilige situatie terecht komt. Let op je gevoel en luister daar naar. Dat zit je eigenlijk meestal wel goed. Daarnaast is het ook te adviseren een goede zorgverzekering met werelddekking, reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wat er gebeurt en het is toch fijn, mocht je in het ziekenhuis terecht komen, dat je dan jezelf geen zorgen hoeft te maken over je eventuele terugreis en gemaakte kosten.