Merk jij steeds vaker aan jezelf dat je toe bent aan ontspanning? Dan ben je zeker niet de enige. Het blijkt dat veel werkende Nederlanders verschijnselen hebben van een burn-out. Veel negatieve nieuwsberichten die de laatste tijd circuleerden, hebben ervoor gezorgd dat de werkende Nederlander erg onder druk staat tegenwoordig. Een directe invloed is ook zeker het toenemende personeelstekort. Waardoor er te weinig medewerkers aanwezig zijn, komen er meer taken terecht bij de blijvende werknemer. Het is belangrijk om uit te blijven kijken en ervoor te zorgen dat je genoeg rustmomenten hebt. We leggen je in deze tekst graag een paar manieren voor, waarop jij tot rust kunt komen in deze stressvolle samenleving. 

Een detox van sociale media zal je goed doen

Hoewel het misschien cliché klinkt, werkt het echt om zo min mogelijk tijd online door te brengen. Hoe meer tijd je doorbrengt op sociale media, hoe slechter je je voelt op de lange termijn. Onze hersenen worden geprikkeld om steeds te snakken naar meer informatie. Net zoals in een casino, wordt de aanwezigheid van een klok binnen sommige sociale media geblokkeerd. Zo heb je geen besef van tijd, en zul je langere tijd doorbrengen op het platform. Er komt zó’n bak aan informatie op je af, dat je met geen mogelijkheid kunt afschakelen. Als jij écht wilt ontspannen, dan kun je je telefoon dus het beste aan de kant leggen. 

Opladen tijdens jouw wandeling

Door te gaan wandelen, krijgen je hersenen meer zuurstof. Vooral als je gaat wandelen in een bebost gebied, is dit ook nog eens goed voor je lichaam en geest. De bomen maken de lucht schoon, en door de vaak ongelijke ondergrond, span je je lichaam meer in tijdens je wandeling. Hoewel het na werktijd vaak al donker is, en het misschien niet zo’n gezellig idee is om door een donker bos te gaan wandelen, zou je een wandeling in je pauze kunnen inlassen. 

Ontspannen in je eigen sauna? Een investering voor je geest

Ben jij iemand die helemaal tot rust komt in een spa? Maar heb je in dit drukke leven niet genoeg tijd om een bezoek in te plannen? Dan zou het plaatsen van een buitensauna ook een hele mooie oplossing kunnen zijn voor jou. Op deze manier kun jij, wanneer je maar wilt, een ultiem rustmoment inplannen. Wanneer je bijvoorbeeld hybride werkt, dan kun je ook slim zijn door een saunabezoek in je pauze in te plannen. Voor het aanschaffen van de beste buitensauna’s, kijk je op https://www.hottubselect.nl/.