Er is weinig leuker dan het hebben van een lieve viervoeter in het huis. Kinderen kunnen er lekker mee spelen, ouders lopen er de rondjes mee. Honden staan bekend om hoe trouw zij zijn en de meeste rassen werken goed om als familiehond te hebben. Natuurlijk zijn er ook vele verschillende soorten honden, dus er zal voor iedereen zeker wel wat wils zijn. Maar een hond heeft ook wat spulletjes nodig. Wat zijn deze spulletjes? Wat zijn de musthaves voor een hond?

1 – Hondenmand

Net zoals mensen vinden honden het geen slecht idee om een eigen plekje te hebben. Door de hond een eigen kussen of hondenmand (of stretcher) te geven, kunnen zij zich even terugtrekken van al het lawaai, licht en andere prikkels die zij misschien ondervinden. Hondenmanden en -kussens zijn tegenwoordig in vele uitvoeringen te vinden, zodat het ook netjes bij het interieur past. Verschillende honden vinden verschillende slaapplekken lekker, net zoals hoe niet ieder mens op hetzelfde matras slaapt. Het is dus mogelijk dat er een slaapplek wordt gekocht waar de hond het helemaal niet mee eens is.

2 – Voederbak

Honden moeten natuurlijk eten. Een voederbak, voeding en enige snoepjes zijn daarom zeker niet weg te denken wanneer er een hond het huis in komt. Er is veel voeding op de markt te vinden. Het is belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt om het hondenras zo compleet mogelijk te ondersteunen. Ook de hoeveelheden van het eten zijn belangrijk. Het is immers niet echt gewenst wanneer een hond te zwaar wordt en zeker ondervoeding is geen optie. Hondensnoepjes werken op dezelfde manier.

Qua voederbakken zijn er genoeg opties. Er bestaan daarnaast specialere bakken, zoals een anti- schrokbak. Een aanrader voor elke hond die net wat te snel zijn brokjes op eet.

3 – Hondenriem en halsband

Voordat er rondjes gelopen kan worden, is een hondenhalsband en -riem wel handig om te hebben. Net zoals bij de voederbakken, zijn er hierin ook geen opties die niet al gemaakt zijn. Alle kleuren en maten zijn te vinden op de maat, met verschillende lengtes van lijnen vanaf de hondenriem. Wel zijn er specialere edities van halsbanden en hondenriemen. Dit kan bijvoorbeeld een kalmerings- of gewenningsband zijn. Deze worden ingezet bij de meer zenuwachtige honden.

4 – Speeltjes

Honden zijn speelse dieren. Zij hebben dan ook genoeg speelgoed nodig. Spelen met de viervoeter helpt daarnaast om een band te scheppen tussen het dier en de eigenaar of de eigenaren. Het is een goed moment om de honden, vooral puppy’s, te leren hoe het spelen werkt zonder dat zij tanden en nagels gaan gebruiken.

5 – Vervoer

Belangrijk, en iets wat nog wel eens vergeten wordt, is een autogordel voor de hond. Het is wettelijk verplicht om de hond op veilige manier in de auto te vervoeren. Daarom is een gordel absoluut niet weg te denken. Voor kleine honden is een hondentas ook een leuke manier van vervoeren. Zeker voor langere ritten, waarbij kleine pootjes sneller moe zullen worden. Allemaal belangrijke musthaves om te hebben wanneer er een hond het huis binnenkomt.