Als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van iemand anders, vraagt u zich misschien af wat uw mogelijkheden zijn. Letselschade zaken kunnen complex zijn en de beste handelwijze hangt af van de specifieke feiten en omstandigheden van uw zaak.
Er zijn echter enkele algemene principes die van toepassing zijn op de meeste letselschadezaken. Hier zijn de tien meest voorkomende soorten letselschadezaken en hoe ze doorgaans worden opgelost.
10 veel voorkomende letselschadezaken inclusief uitleg
1. Auto-ongelukken. Auto-ongelukken zijn het meest voorkomende type letselschadezaak. Als u gewond bent geraakt bij een auto-ongeluk, kunt u mogelijk schadevergoeding krijgen voor uw verwondingen door een letselschadezaak aan te spannen tegen de bestuurder die in overtreding is.
2. Uitglijden en vallen ongevallen. Ongevallen door uitglijden en vallen kunnen zich voordoen op zowel particulier als openbaar terrein. Als u gewond bent geraakt door uitglijden en vallen, kunt u mogelijk schadevergoeding krijgen door een letselschadezaak aan te spannen tegen de eigenaar of exploitant van het terrein.
3. Hondenbeten. Hondenbeten kunnen ernstige verwondingen veroorzaken en u kunt mogelijk schadevergoeding krijgen door een letselschadezaak aan te spannen tegen de eigenaar van de hond.
4. Medische fouten. Als u gewond bent geraakt door een gezondheidswerker, kunt u mogelijk schadevergoeding krijgen door een rechtszaak over medische fouten aan te spannen.
5. Producten met gebreken. Als u gewond bent geraakt door een gebrekkig product kunt u schade verhalen door een rechtszaak over productaansprakelijkheid aan te spannen tegen de fabrikant of distributeur.
6. Arbeidsongevallen. Als u gewond bent geraakt bij een arbeidsongeval, kunt u mogelijk een uitkering van de werknemerscompensatie krijgen of, als het ongeval werd veroorzaakt door iemand anders dan uw werkgever, kunt u mogelijk een letselschadezaak aanspannen.
7. Mishandeling en misbruik. Als u het slachtoffer bent geworden van een aanval of geweldpleging, kunt u mogelijk schadevergoeding krijgen door een letselschadezaak tegen de aanvaller aan te spannen.
8. Onrechtmatige dood. Als u een geliefde hebt verloren door de nalatigheid van iemand anders, kunt u misschien een rechtszaak wegens onrechtmatige dood aanspannen.
9. Medicijnen met gebreken. Als u gewond bent geraakt door een defect geneesmiddel, kunt u misschien schadevergoeding krijgen door een rechtszaak over productaansprakelijkheid aan te spannen tegen de fabrikant of distributeur.
10. Seksueel geweld. Als u het slachtoffer bent geworden van aanranding, kunt u wellicht schadevergoeding krijgen door een letselschadezaak tegen de aanrander aan te spannen.
Vragen over Letselschade zaak?
Claim uw letselschade bij Letselschade advocaat Den haag! Zij begeleiden u gedurende de zaak en behartigen uw wensen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.