Wanneer je voor de eerste keer een woning wilt aanschaffen, dan is dat natuurlijk erg spannend. Je zult voor de eerste keer een woning hebben die ook echt jouw eigendom word. Een van de belangrijkste zaken die je moet weten als je een hypotheek wilt aanvragen, is dat je moeten hoeveel je kan lenen. Aan de hand van het bedrag dat je kan lenen, is het verstandig om een geschikte woning te vinden. Wil je weten hoeveel je kan lenen? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen.

 

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een hypotheek?

Als je wilt weten wat je maximaal kan lenen als het gaat om het aanschaffen van een woning, dan is het belangrijk dat je over bepaalde spullen beschikt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een loonstrook waar je jaarlijks salaris op staat. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je een overzicht hebt met al je openstaande schulden. Ook als je een creditcard hebt bij een andere creditkaartmaatschappij, is het belangrijk dat je dit vermeld. De reden dat je deze zaken moet hebben, is dat al deze zaken invloed hebben op de hoogte van de hypotheek. 

 

Het berekenen van een hypotheek doe je zo

Nu je alle nodige spullen en gegevens verzameld hebt, is het tijd om eens te beginnen met het berekenen van de hypotheek. Een hypotheek berekenen met overwaarde is erg makkelijk, want je kunt dit vrijwel altijd doen via de website van een kredietverstrekker. Je vind hier handige rekenmachines waarbij je binnen enkele seconde kan achterhalen wat je ongeveer kunt verdienen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat dit een prijsindicatie is. Het kan dus zeker voorkomen dat meer of juist minder kunt lenen. 

 

Spreken met een hypotheekadviseur is belangrijk

Wanneer je een hypotheek gaat aanvragen of wilt achterhalen wat je kunt berekenen, is het belangrijk om eens te spreken met een hypotheekadviseur. Dat heeft ermee te maken dat een hypotheekadviseur een specialist is op het gebied van hypotheken. Wees daarom altijd verstandig en kies ervoor om te spreken met een hypotheekadviseur zoals Van Bruggen Adviesgroep, ondanks dat geld kan kosten. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat een hypotheekadviseur uit naam van een kredietverstrekker werkt, want dat is zeker niet het geval. Een kredietverstrekker werkt altijd zelfstandig en behartigt de belangen van beide partijen, jij en de kredietverstrekker dus.