Op vakantie gaan is natuurlijk erg leuk, maar het kiezen van een bestemming is vaak ingewikkeld. De meeste Nederlanders kiezen voor vakantiebestemmingen, zoals Frankrijk, Spanje en Griekenland. Dit zijn echt zon, strand en zee vakanties, maar er zijn nog veel leukere vakanties die je kunt boeken. Een vakantie naar Kenia is een fantastische vakantie en op deze manier zie je ook meer van de wereld. Kenia is namelijk een prachtig land en je kunt hier goed op vakantie gaan met jouw gezin. Het wordt gezien als een echt safari land en dit komt doordat er meer dan 80 verschillende soorten zoogdieren zijn. Kenia is een hele populaire bestemming voor safari vakanties, maar het is wel belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Voordat je jouw koffer pakt, is het belangrijk om te kijken of er verplichte inentingen voor kenia zijn. Welke verplichte inentingen voor Kenia zijn er nu? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Verplichte inentingen voor Kenia

De meeste landen waar je op vakantie gaat zijn veilig, maar dat is Kenia natuurlijk ook. Alleen is de kans op een ziekte in Kenia een stuk groter en is het belangrijk om te kijken naar vaccinaties. Vaak zijn vaccinaties alleen verplicht als je vanuit een land reist dat bekend staat als een hoogrisicogebied. Dit heeft vooral te maken met gele koorts en het is verplicht om hiervoor een vaccinatie te halen. Gele koorts kan namelijk zorgen voor hevige koorts, bloedingen en braken. Niet iedereen kan gevaccineerd worden voor Gele koorts en dat komt doordat het veel bijwerkingen heeft. Per persoon moet er gekeken worden of het verantwoord is om te vaccineren tegen gele koorts.

Reisprik

Jezelf laten vaccineren kan bij verschillende aanbieders, maar je moet wel een betrouwbare aanbieder vinden. Reisprik geeft al jaren adviezen over vaccinaties en je kunt op de website veel vinden over vaccinaties in verschillende landen. Je kunt bij Reisprik ook een afspraak maken voor een vaccinatie. De kosten van een vaccinatie zijn vaak gratis en dit komt doordat het vaak vergoed wordt. Kijk op de website van de aanbieder welke vaccinaties je precies nodig hebt. Hier staat ook precies waartegen je moet vaccineren en wat de ziekte eventueel met je kan doen. Daarnaast is het ook gewoon zo dat je moet oppassen in een land zoals Kenia, vooral als het om wilde dieren gaat.