Als je een auto gaat kopen of leasen, dan is dit een spannende gebeurtenis. Wie verheugt zich er nu niet op om een nieuwe auto te krijgen? Dat zijn maar weinig mensen en dat is vrij logisch; het is immers een super grote en leuke aankoop. Wij hopen dan ook dat jij er zin in hebt, maar hopen daarnaast dat je een beetje goed beslagen ten ijs wil komen. Als je dat nog niet bent, dan is het nu de tijd om hier eens werk van te gaan maken. We willen je hier graag bij helpen en gaan dat dan ook doen in deze blog. Ben je er klaar voor? Dan gaan we meteen van start met jou vertellen waar je aan moet denken bij een nieuwe auto. Kom, dan gaan we meteen aan de slag!

Financiering

Allereerst de financiering. De financiering van de auto is een belangrijk onderdeel, omdat het in grote mate bepaalt wat voor soort auto je kunt rijden bijvoorbeeld. Zo is een auto leasen een optie en heb je ook weer keuzes wat betreft het leasen. Je kunt namelijk kiezen voor een operational lease, maar ook voor een financial lease. Daarnaast kun je ook de auto zelf aankopen met eigen geld, maar geldt hier dan vaak dat je een minder mooie, luxe of grote auto kunt kopen. Je moet dus goed kijken naar welke financieringsvorm bij je past; neem alle factoren goed in overweging, want het is niet zomaar een keuze. 

Bestemming

De bestemming van je reis? Die toets je in in de gloednieuwe navigatie van je nieuwste auto, toch? Ja, maar dat is niet de bestemming die we bedoelen. Wat we dan wel bedoelen? Wat voor bestemming de auto heeft. Wil je je gezin erin kunnen vervoeren? Hoe groot is je gezin als het antwoord op de vorige vraag ja is? Wil je er lekker in kunnen scheuren? Moet hij vooral comfortabel zijn? Moet hij zuinig zijn? Zo kun je nog wel even doorgaan, maar het heeft allemaal betrekking tot de bestemming van je auto. 

Tweedehands of nieuw

Dan de keuze voor een tweedehands of nieuwe auto. Ook een keuze die moet gemaakt worden als je er een gaat aanschaffen. Dit is compleet afhankelijk van je wensen in combinatie met je budget, meer kunnen we er ook niet over zeggen. Je zult hier zelf goed naar moeten kijken, dus veel succes!