We kunnen ons voorstellen dat het idee om te verhuizen niet meteen een leuke gedachte is. Er komt heel wat bij kijken, het vraagt veel van je tijd en energie en het is voor een stuk afscheid nemen van kleine dingen. Toch kan het op bepaalde momenten in het leven echt de stap zijn die je nodig hebt om helemaal opnieuw te kunnen beginnen en het verleden achter je te laten. Je huidige woning brengt iedere keer weer herinneringen naar boven aan zaken die je wellicht liever zo snel mogelijk vergeet. Na een relatiebreuk, na het overwinnen van een verslaving of na een moeilijke mentale periode bijvoorbeeld kan een verhuis je een nieuw leven bezorgen los van al die kommer en kwel.

Verhuizen betekent altijd een nieuw hoofdstuk

Hoe je het ook draait of keert, verhuizen staat gelijk aan een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen. Zie hier dan ook niet meteen een hindernis in, maar eerder een boeiende uitdaging. Waar je leven zijn gewone gangetje bleef gaan, heb je nu alle kansen om het anders aan te pakken en terug je geluk te vinden. Niet alleen het verhuizen zelf kan louterend en relativerend werken, het neemt ook even je aandacht weg van wat je in je huidige woning tegengaat of aan de problemen die je daar te verwerken kreeg. Je kunt nu al beginnen dromen van een nieuwe en hoopvolle toekomst.

Zoeken naar een nieuwe omgeving

Niet alleen een nieuwe woning, maar ook een heel nieuwe omgeving kan je enorm deugd doen. Je leert nieuwe plekjes en mensen kennen en je hebt opnieuw zoveel om te ontdekken. Zeker voor wie met een verhuis een hoofdstuk in het leven wil afsluiten, is het een goed idee het wat verder te gaan zoeken dan het nabijgelegen dorp. De verleiding om dan nog naar het oude terug te keren, zal veel makkelijker te weerstaan zijn. Het kan zomaar net dat zijn wat je nodig had.

Het perfecte moment om afscheid te nemen

Verhuizen betekent afscheid nemen en dat dat niet eenvoudig is, is wel zeker. Je vertrouwde plekje zal er niet meer zijn en je moet wennen aan die nieuwe omgeving, aan andere geluiden, aan andere mensen in je buurt en dergelijke meer. Nog meer dan afscheid nemen van deze zaken, is een verhuizing ook de perfecte manier om afscheid te nemen van je verleden. Het verdriet om een gebroken relatie kan slijten, je strijd tegen je gokverslaving krijgt een nieuwe boost en je kunt je eindelijk weer helemaal richten op dat welzijn dat je kwijt was geraakt.