Als je erover denkt je eigen boekhoudbedrijf te beginnen, zijn er een paar dingen die je eerst moet weten. Hier zijn 10 dingen waarvan je je bewust moet zijn voordat je begint:

1. Raak vertrouwd met de basisprincipes van boekhouden. Je hoeft geen registeraccountant te zijn om een boekhouding te beginnen, maar je moet wel een goed begrip hebben van de beginselen van boekhouden. Neem de tijd om de grondbeginselen van dubbel boekhouden, debiteringen en crediteringen, financiële overzichten en boekhoudsoftware te leren.

2. Kies een niche. Als je net begint, is het een goed idee om je te richten op een specifieke niche of bedrijfstak. Zo bouw je een sterk klantenbestand op en word je een expert in je vakgebied. Zodra je jezelf hebt gevestigd, kun je beginnen met vertakken naar andere gebieden.

3. Bouw een sterk netwerk op. Boekhouden is een op relaties gebaseerde activiteit, dus het is belangrijk om een sterk netwerk van contacten te hebben. Woon boekhoudkundige en boekhoudkundige conferenties bij, word lid van professionele organisaties en leer andere boekhouders in je omgeving kennen.

4. Laat je certificeren. Hoewel het niet verplicht is, kan een certificaat als boekhouder je een concurrentievoordeel opleveren. Het American Institute of Professional Bookkeepers (AIPB) biedt een Certified Bookkeeper (CB) aan, waarvoor je een examen moet afleggen en aan ervaringsvereisten moet voldoen.

5. Laat je verzekeren. Als boekhouder behandel je gevoelige financiële informatie voor je klanten. Zorg ervoor dat je beschermd bent in geval van een datalek door een cyberaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

6. Blijf op de hoogte van veranderingen in de boekhoudindustrie. De boekhoudindustrie is voortdurend in ontwikkeling, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderingen. Dit omvat nieuwe boekhoudsoftware, wijzigingen in boekhoudnormen en nieuwe wet- en regelgeving.

7. Gebruik de juiste boekhoudsoftware. Er is een grote verscheidenheid aan boekhoudprogramma's beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor jouw bedrijf. Overweeg jouw behoeften en budget voordat je een beslissing neemt. Een betrouwbaar boekhoudprogramma is moneybird.

8. Blijf georganiseerd. Als boekhouder heb je te maken met veel gegevens en papierwerk. Het is belangrijk om georganiseerd en gesystematiseerd te blijven om nauwkeurigheid en efficiëntie te garanderen.

9. Bied diensten met toegevoegde waarde. Naast de traditionele boekhoudkundige diensten, kun je ook diensten met toegevoegde waarde aanbieden, zoals belastingvoorbereiding, financiële planning en bedrijfsadvies. Dit kan je helpen je te onderscheiden van de concurrentie en meer klanten aan te trekken.

10. Huur gekwalificeerd personeel in. Als je van plan bent het boekhoudbedrijf te laten groeien, moet je gekwalificeerd personeel inhuren. Dit omvat boekhouders, accountants en administratieve medewerkers. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de juiste mensen voor de baan te vinden.